Bekijk alle projecten

Herstel lateien Oranjekade Helmond

In het Oranjekade-project in Helmond werkt SMT Betontechniek in opdracht van BanBouw aan een bijzondere restauratie. Het doel? De oude lateien, gelegen in de monumentale voorgevel van het historisch pand, te herstellen. Deze lateien zijn cruciaal voor het plaatsen van nieuwe kozijnen en gevelbeglazing, daarnaast zorgen ze voor het authentieke karakter van het gebouw.

De uitdaging ligt in het feit dat alleen de voorgevel van het pand bewaard is gebleven, terwijl alles erachter volledig is vernieuwd. In het vernieuwde pand komen ruime woongelegenheden en het is van groot belang dat de lateien in perfecte staat worden hersteld. SMT Betontechniek neemt de verantwoordelijkheid op zich en voert handmatige betonreparaties uit volgens de BRL3201-norm. Dit garandeert niet alleen duurzame restauratie, maar ook de veiligheid en stabiliteit van de lateien voor de komende jaren.

Het project maakt deel uit van een groter geheel, namelijk het Oranjekade-project. Dit omvat in totaal 15 woonunits, bestaande uit ongeveer 265 verschillende woongelegenheden, waaronder appartementen, studio’s en penthouses. De combinatie van vakmanschap, toewijding en respect voor het historische erfgoed maken dit restauratieproject tot een waardevolle toevoeging aan de Oranjekade.

Meer weten over dit project?