Betonreparatie

Bouwen in beton. Daar hebben we verstand van. Met specialistische kennis en jaren ervaring bieden wij hoogwaardig vakmanschap in betonreparatie.

Beton, een veel gebruikt materiaal voor wie op zoek is naar een stevige, massieve en relatief goedkope oplossing. Beton heeft extreem veel voordelen in vergelijking met andere materialen wat het zeer interessant maakt om te gebruiken.

Bouwen in de bewoonde omgeving stelt hoge eisen aan de uitvoerenden. De bouwruimte is haast altijd beperkt, de tijdmarge minimaal. Daarom ontbreken in ons werk ook slimme technieken niet, die het bouwproces ondersteunen en mogelijk maken. Net als vakkundige manieren om de levensduur en de kwaliteit van betonconstructies te verbeteren of te herstellen.

Wanneer is betonreparatie nodig?

Beton kan echter zijn sterkte verliezen als het wordt aangetast. Een aantasting kan ontstaan door veroudering, brand, uitvoerings- of ontwerpfouten, maar ook door factoren zoals het weer of bijvoorbeeld zuur of chloriden. Een ander veel voorkomend schadebeeld is dat de wapening gaat roesten. Doordat roest uitzet kan het beton rond de wapening (dekking) worden afgedrukt. Het is van groot belang dat het beton gerenoveerd wordt als het niet meer aan de eisen voldoet. Beton moet namelijk altijd in goede staat zijn om de (constructieve) veiligheid van een bouwwerk te kunnen waarborgen. SMT Betontechniek kan het beton duurzaam renoveren waardoor het weer jaren mee kan.

Alle specialistische kennis op één plek

Het inspecteren, repareren, renoveren en conserveren van betonconstructies hebben we binnen Strukton Milieutechniek samengebracht in een gespecialiseerd team Betonreparaties. Wij voeren inspecties en reparaties uit, adviseren bij onderhoud en realiseren kleine en grootschalige reparaties aan betonconstructies. Wij werken onder andere aan kades, bruggen, tunnels, onderdoorgangen en wegen. Ook hebben we ervaring in het uitvoeren van (beton)onderhoud op industriële fabriekslocaties.

Onze kennis van verschillende soorten beton, zoals gewapend beton, voorgespannen beton, lichtgewichtbeton en onderwaterbeton, in combinatie met kennis van de diverse betonreparatie technieken, zorgt voor duurzaamheid van de herstelwerkzaamheden die we uitvoeren. Kwaliteit en comfort staan hierbij centraal, voor nu en in de toekomst.

SMT Betontechniek is volledig gecertificeerd om betonreparatie uit te voeren volgens de regels van NEN-EN 1504, CUR aanbeveling 118 en BRL 3201  deel 1 en 2. Dit betekent dat wij zowel esthetische, technische en constructieve betonreparaties voor kunnen verzorgen. Ook werkt er een Betononderhoudskundige binnen ons team. We voeren onze reparatiewerkzaamheden zelf uit.

Wij zijn specialist in:

  • Betonreparatie, esthetisch (RE), technisch (RT) en Constructief (RS)
  • Ondersabelingen
  • Injecteren
  • Conserveren
  • Slijtlagen
  • Aanpassingen aan beton
  • Aanbrengen van kit-/rubbervoegen
  • Anti-graffiti en hydrofoberen
  • Onderhoud industriële fabriekslocaties.

Quote icon SMT Betontechniek voert werkzaamheden zelf uit. We zetten advies direct om in passende oplossingen. Het team is opgeleid vanuit diverse disciplines zodat we bij grotere of complexere projecten met onze eigen deskundigen kunnen adviseren en ontzorgen. Quote icon

Betonreparatie technieken

Wanneer beton beschadigd is dient het gerenoveerd te worden. Allereerst is het belangrijk om te achterhalen waarom er schade aan het beton heeft kunnen optreden. Het is noodzakelijk om dit te achterhalen zodat het in de toekomst eventueel vermeden kan worden. Onze betononderhoudskundige is u hiervoor graag van dienst.

We kunnen een reparatie uitvoeren door middel van handmatig repareren, grotere betonschades repareren wij vaak door de reparatieplek aan te gieten of door middel van spuitbeton toe te passen. We kunnen het spuitbeton daarnaast ook in de juiste kleur toepassen waardoor de reparatie nagenoeg onzichtbaar is.

Om bijvoorbeeld betonschade te voorkomen, is het toepassen van carbonatatieremmende vloeistofdichte coatings een goede oplossing. Deze coating beschermt het beton tegen onder andere de weersinvloeden.

Meer advies over betonreparatie?

Marco de Ruiter

Manager Betontechniek


0627458757

Ontdek meer over betontechniek

Pagina

Betonbescherming

Lees meer
Lees meer over Betonbescherming

Project

Betonrenovatie Schinkelbrug Amsterdam

Lees meer
Lees meer over Betonrenovatie Schinkelbrug Amsterdam

Project

Oranjekade Helmond

Lees meer
Lees meer over Oranjekade Helmond