Betoninjectie

Onze injecties dragen bij aan uiteenlopende oplossingen. Boven water, maar ook ónder de waterspiegel.

Scheurinjectie

Wij zijn volledig gecertificeerd om betoninjectie uit te voeren volgens de regels van CUR aanbeveling 119. Na een nauwkeurige bestudering naar de eventuele oorzaak van de scheur, bepalen we welke injectietechniek en materiaal het beste volstaat om het probleem op te lossen. Lekkende scheuren dichten wij door deze te injecteren met een polyurethaan injectievloeistof. Constructieve scheuren repareren wij door deze te injecteren met epoxy injectievloeistof. Grotere scheuren of holle ruimten kunnen ook gevuld worden met een (micro)cement of een Dämmer.

Quote icon Na zorgvuldige bestudering van de situatie, bepalen we welk materiaal het beste volstaat om een probleem op te lossen. Onze betononderhoudskundige is je hiervoor graag van dienst. Quote icon

Bodemstabilisatie

Bodemstabilisatie, dat betekent bodeminjecties in bijvoorbeeld zandlagen. Met waterglas/harder, kunstharsen, acrylaatgels of microcement. Een beproefde methode om de waterdoorlatendheid te verminderen. Of om een meer stabielere ondergrond te bereiken. Samengevat kan dit op een tamelijk eenvoudige en kostenefficiënte manier uitgevoerd worden.

Bouwkuip afdichting

Vaak worden bouwkuipen met onderwater (OW) beton uitgevoerd. Deze OW-betonvloer dient normaal waterdicht te zijn. Maar ook bij het storten van de OW beton kan er iets foutgaan waardoor er scheuren of lekkages ontstaan die overlast kunnen veroorzaken tijdens de bouw. Deze lekkages worden dan vaak afgedicht door middel van het injecteren met een kunsthars. Het voordeel van kunsthars is dat deze regelbaar is in reactietijd en thixotrope eigenschappen. Daarbij kan injecteren een belangrijke beheersmaatregel zijn, vooral als de maximaal toegestane lozing van lekwater in zicht komt.

Tunnel afdichting

We weten precies hoe, waar en waarmee te injecteren om kwetsbare delen van tunnels te versterken en af te dichten. Daarnaast kunnen we met injecteren naden en kieren op duurzame manier dichten. Vooral bij geboorde tunnels speelt dit een rol. De segmenten waaruit deze worden opgebouwd zijn namelijk nooit 100% waterdicht. We lopen de tunnelbuis nauwkeurig na om eventuele lekkages af te dichten. Een aangename zekerheid.

Onderwater betoninjectie

In nauwe samenwerking met diverse duikbedrijven zijn we ook in staat om afdichtingen te realiseren onderwater. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lekke damwanden en/of betonnen kademuren.

Meer advies over betoninjectie?

Marco de Ruiter

Manager Betontechniek


0627458757

Ontdek meer over betontechniek

Pagina

Betonreparatie

Lees meer
Lees meer over Betonreparatie

Project

Betonrenovatie Schinkelbrug Amsterdam

Lees meer
Lees meer over Betonrenovatie Schinkelbrug Amsterdam

Project

Uitbreiding Verdeelstations Hoogspanning

Lees meer
Lees meer over Uitbreiding Verdeelstations Hoogspanning