Bekijk alle projecten

Oranjekade Helmond

Langs de Zuid-Willemsvaart in Helmond is het een drukte van jewelste. Het project om 269 woningen te realiseren is in volle gang.

BanBouw is druk bezig met het bouwen van nieuwbouw en deels het ombouwen van oude heren- en pakhuizen tot moderne stadswoningen, studio’s en penthouses. SMT Betontechniek is gevraagd om betonreparatiewerkzaamheden uit te voeren op het project.

De herstelwerkzaamheden van SMT Betontechniek zijn vooral gericht op de hijskommen van de prefab betonplaten en trappen. De diepere gaten worden eerst gevuld met een cementgebonden gietmortel en na uitharding worden de hijsvoorzieningen van de betonplaten op twee manieren afgewerkt. De eerste methode is het inlijmen van speciaal vervaardigde tegels met een reliëf identiek aan de rest van de balkonplaat. De tweede methode is het handmatig afwerken van de eindlaag met gebruik van een contourmal.

Naast de hijskommen worden ook diverse betonschades en ondersabelingen hersteld volgens de BRL 3201 CUR 118. Dit gebeurd op aanwijzing van de uitvoerders ter plaatse. De werkzaamheden lopen verspreid over meerdere fases en gaan de komende weken nog door.

 

Oranjekade Helmond - SMT Betontechniek

Meer weten over dit project?

Heinz Golsteijn

Senior Uitvoerder


0651302193