Bekijk alle projecten

Spuitbeton Amsterdam Amstel

In Amsterdam onder Station Amsterdam Amstel bevindt zich een tunnel die niet bij het grote publiek bekend is. Deze tunnel is namelijk al heel wat jaartjes niet meer in gebruik op de manier die we gewend zijn. Vroeger is deze tunnel aangelegd en gebruikt om nieuwe auto’s op treinstellen te kunnen laden, de laatste jaren huizen er een tweetal schietverenigingen in de lange ruimte.

De tunnel ligt in het midden behoorlijk dieper dan aan de zijkanten, in de loop der jaren is er veel water langs de wanden en vloer gestroomd en zijn er veel betonschades ontstaan door roestende betonwapening (zogenoemde carbonatatie geïnitieerde betonschade).

Grote delen van de wanden en plafonds klonken hol of vertoonden grote afgedrukte delen beton.

We hakken de slechte beton tot achter de wapening weg. De wapening zelf werd behandeld en geconserveerd zodat deze niet verder kan roesten.  Aangetaste wapening werd vervangen, de betonschades werden hersteld door middel van het aanbrengen van spuitbeton.

Ook hebben we ter plaatse van dilatatievoegen scheuroverbruggende dilatatieband aangebracht en lekkages opgelost door middel van scheurinjectie met polyurethaan. In totaal hebben we ongeveer een 100 m² betonherstel uitgevoerd. Door deze renovatiewerkzaamheden kan de constructie weer jaren mee.

Meer weten over dit project?

Marco de Ruiter

Manager Betontechniek


0627458757

Benieuwd naar alle andere projecten van SMT Betontechniek?

Wij werken voortdurend aan nieuwe projecten om actief bij te dragen aan een gezonde en veilige leef- en werkomgeving

Onze Projecten