Introductie

Strukton Integrale Projecten zoekt een analytisch sterke en resultaatgerichte senior professional die samenwerking hoog in het vaandel heeft staan voor de rol van projectmanager van onze DBFMO asset portfolio.

Organisatie

Strukton Integrale Projecten is een werkmaatschappij van Strukton Groep, en opereert vanuit het hoofdkantoor in Utrecht. Het jonge team bestaat uit gedreven en goed opgeleide financiële, juridische en projectmanagement specialisten. Ambitieuze en enthousiaste collega’s die weten welke verantwoordelijkheid zij dragen en die goed zijn in hun vak. De werksfeer is open en informeel, motiverend en uitdagend, waarin iedereen het maximale uit zichzelf haalt, zich wil ontwikkelen en daartoe ook alle mogelijkheden krijgt.

Functie

Als Senior Projectmanager Assets geef je zelfstandig invulling aan de projectmanagement activiteiten voor een aantal DBFMO-projectvennootschappen – Special Purpose Companies (SPC’s). Deze vennootschappen zijn ten behoeve van een DBFMO-overeenkomst met een publieke opdrachtgever opgericht om gedurende een lange termijn (vaak 20-30 jaar) integraal zorg te dragen voor ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie van infrastructuur- en accommodatie assets. Je kan zowel SPC’s in de bouwfase als in de operationele fase onder je hoede krijgen.

Functioneel rapporteer je aan de Directie van Strukton Integrale Projecten. Je werkt in verschillende asset teams tegelijk. Op grotere of complexe assets ben je onderdeel van het asset-team. Op andere assets neem je zelf de verantwoordelijkheid over de asset en geef je leiding aan het asset team. Hierin werk je nauw samen met een team van Financial Managers en (junior of medior) Project Managers Assets. Ook werk je nauw samen met de technische en contractspecialisten van de verschillende bouw- of exploitatieorganisaties. Daarnaast geef je uitvoering aan het strategisch/tactisch projectmanagement binnen de scope van de gesloten management services overeenkomsten die zijn gesloten met de verschillende SPC’s. Deze overeenkomsten zien op een breed scala aan overeengekomen afspraken en processen met de opdrachtgever, met de uitvoerende bouw- en exploitatieaannemers, banken en de SPC-aandeelhouders. Je hebt daartoe veelvuldig contact met al deze stakeholders, zowel mondeling, schriftelijk als in diverse overleggen.

Ook ben je eindverantwoordelijk voor een adequate afhandeling en coördinatie van verzoeken van de opdrachtgever voor aanvullende scope en diensten, of voor aanpassingen daarvan.Tevens ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de periodieke rapportages voor o.a. de SPC-aandeelhouders, opdrachtgever en financierende banken, een en ander met input van de Financial Managers. Je neemt deel aan / leidt strategische overleggen met de diverse stakeholders, denkt met hen mee over risico’s en bedreigingen, en over kansen en mogelijke verbeteringen, waarbij je zowel de korte als de lange termijn zorgvuldig meeweegt. Je hebt daarin een voorbeeldrol.

Je bereidt inhoudelijk voor en zit voor de diverse reguliere en ad-hoc overleggen met stakeholders voor (e.g. opdrachtgever, SPC-bestuurders en/of directie). Samen met Project Manager Assets en de Financial Manager neem je actief en inhoudelijk deel aan deze overleggen en zie je erop toe dat besluiten en acties worden opgevolgd en uitgevoerd. Ook ben je voor de aan jou toegewezen SPC’s verantwoordelijk voor het opzetten (in geval van nieuwe assets) en optimaliseren/beheren/uitvoeren van het projectmanagement, kwaliteitsmanagement en het risicomanagement. En je draagt in belangrijke mate bij aan de verdere ontwikkeling van de projectmanagement kwaliteit van Strukton Integrale Projecten.

Naast bovengenoemde hoofdactiviteiten kan je (strategische) projectmanagement deskundigheid ook ingezet worden bij de verwerving van DBFMO- en andere complexe multidisciplinaire projecten binnen Strukton.v

Functie-eisen

  • Je bent een projectmanagement professional met aantoonbare kennis en langjarige ervaring in het effectief managen van complexe bouwkundige en/of civiele projecten. Daarbij heb je ervaring met en het hanteren van gangbare (gecertificeerde) projectmanagement systemen.
  • Je kan schakelen tussen verschillende dossiers en op verschillende niveaus zonder het overzicht te verliezen;
  • Je kan goed samenwerken in multidisciplinair samengestelde teams;
  • Je hebt een procesgerichte mindset en brengt hiermee structuur in complexe situaties;
  • Je bent gedreven, ondernemend en hebt een scherp oog voor de business cases;
  • Je bent in staat om positieve en effectieve samenwerking met en tussen de verschillende stakeholders tot stand te brengen en te onderhouden;
  • Je hebt affiniteit met contractmanagement, risicomanagement en kwaliteitsmanagement;
  • Je communiceert uitstekend en beheerst de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift;
  • Kennis van DBFMO-contractstructuren is een pré;

Aanbod

We bieden je een uitdagende en afwisselende baan binnen één van de grootste bouwondernemingen in Nederland, die wereldwijd actief is en die in Nederland een groot portfolio van DBFMO-assets heeft verworven en managet. Omdat wij jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk vinden, krijg je kansen om je breed te ontwikkelen zowel on-the-job als via interne en externe trainingen. Wij zoeken iemand voor de lange termijn en bieden je de mogelijkheid op een vast dienstverband met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Een goed salaris dat uitbetaald wordt in 13 periodes, een pensioenregeling met werkgeversbijdrage en 43 vakantiedagen per jaar. Ook kan je deelnemen aan een collectieve ziektekostenverzekering, kan je korting krijgen bij een groot aantal sportscholen en kennen we flexibele werktijden.

Inlichtingen

Sandra De Bree-Heusinkveld +31 6 27858415

Sollicitatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature, kun je contact opnemen met Hendrik Jan Barten door te mailen naar hendrikjan.barten@strukton.com of te bellen naar 06 – 11 66 94 59.

Solliciteren
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sandra de Bree, HRM-adviseur, via sandra.debree@strukton.com Solliciteren op deze vacature kan door middel van de onderstaande knop ‘solliciteren’.

Acquisitie
Bij Strukton houden we van open en directe communicatie. Wij praten het liefst met de sollicitant zelf zonder tussenkomst van werving- en selectiebureaus of intermediairs. We besparen bureaus dan ook graag de moeite om een kandidaat voor te stellen.

[cx_apply_button]