Renovatie van een goot in de Petrochemie

Voor een opdrachtgever uit de petrochemie hebben wij een goot onder het asfalt en de betonnen fundering vrijgemaakt zodat het voorzien kan worden van een rooster. Dit is namelijk een wettelijk vereiste voor de vloeistofdichte verklaringen.

Allereerst hebben we het asfalt ingezaagd zodat we de betonplaten eronder met een kraan konden verwijderen. Het deel van de goot wat onder het beton zat is ook ingezaagd en verwijderd. Vervolgens is de goot gesaneerd en hebben we een wapening en bekisting op hoogte aangebracht. Doel hiervan is om nieuwe RVS hoeklijnen te storten zodat de roosters hierop geplaatst kunnen worden.

Na het verwijderen van de bekisting is de slechte betonvloer voorzien van een MC-Bouwchemie schraaplaag. De wanden zijn voorzien van een sulfaatbestendige spachtel. Uiteindelijk is na het uitharden van de reparaties nog een coating systeem aangebracht.

Meer weten over dit project?

John de Gram

Betonspecialist


0621565156

Gotenherstel

Situatie

In het productiegedeelte van een grote klant in de chemie zijn diverse productiestraten operationeel waarbij proces, lek en morswater wordt opgevangen in de aanwezige goten. De goten zijn gemaakt van beton en niet voorzien van coating. Deze goten komen uit in een opvangput buiten het gebouw. Het morswater kan een temperatuur bereiken van ca. 50 graden Celsius en bevat zeer veel sulfaten dat in combinatie met de hoge temperatuur het beton aantast.

Om de problemen in de goten voor lange tijd op te lossen hebben wij een oplossing voorgesteld waarbij de betongoten na onze herstelwerkzaamheden volledig voorzien worden van een speciaal hiervoor ontwikkeld conserveringssysteem.

Voordat de goten betreden kunnen worden moeten deze eerst gereinigd worden, hierna worden door derden de aanwezige leidingen verwijderd en tijdelijk naast de goten opgeslagen. Hierna worden de goten nogmaals grondig gereinigd.

Uitgevoerde werkzaamheden

De volgende werkzaamheden hebben we onder anderen uitgevoerd:

 • Watermanagement waaronder plaatsen omleidingen en ballonnen
 • Opvullen ruimtes waar betonvloeren weggeslagen waren
 • Storten tijdelijke dammen
 • Aansluiting vloer met wanden herstellen
 • Doorvoeren herstellen
 • Betonschade herstellen
 • (Boor)gaten herstellen
 • (Sulfaat) Aantasting herstellen
 • Scheuren in wand herstellen
 • Dilatatie herstellen
 • Verwijderen Betonnen Gootdeksels (binnen en buiten)
 • Verwijderen Asfalt en later herstellen
 • Plaatsen en onderhouden dranghekken
 • Aanbrengen belijning.
 • Aanbrengen sulfaat en temperatuurbestendig conservering systeem.

Gedurende onze werkzaamheden loopt de productie van onze klant grotendeels gewoon verder, samen met operations wordt steeds bekeken op welke wijze het productieproces het minste last van onze werkzaamheden heeft, mede hierdoor zijn een groot deel van de werkzaamheden uitgevoerd in de bouwvakperiode. Voor een behoorlijk deel van onze scope hadden we maar 3 kalenderweken beschikbaar doordat operations gepland onderhoud heeft verschoven.

Mede door de flexibele instelling van onze medewerkers en hun bereidheid om onregelmatige werktijden te draaien hebben we dit cruciale onderdeel van het project, inclusief uitgevoerd meerwerk, binnen de beschikbare tijd uit kunnen voeren. Doordat onze opdrachtgever erg tevreden is over het verloop van het project en het eindresultaat hebben wij inmiddels opdracht mogen ontvangen voor het repareren van de volgende fasen van de goten.

Meer weten over dit project?

John de Gram

Betonspecialist


0621565156

Marco de Ruiter

Manager Betontechniek


0627458757

Benieuwd naar alle andere projecten van SMT Betontechniek?

Wij werken voortdurend aan nieuwe projecten om actief bij te dragen aan een gezonde en veilige leef- en werkomgeving

Onze Projecten