Vloeistofdichte vloer op PPE terrein

SMT Betontechniek heeft een indrukwekkende vloeistofdichte voorziening van maar liefst 700 m2 gerealiseerd op het terrein van een industriële opdrachtgever.

In het proces zijn we grondig te werk gegaan. We hebben ankers uit de ondergrond verwijderd en ondersabelingen aangebracht om een solide basis te creëren. Daarnaast hebben we scheuren zorgvuldig afgedicht met een chemisch bestendige kit van Sika, waardoor duurzaamheid en veiligheid gewaarborgd zijn.

Onze vakmensen hebben de vloer vervolgens met geavanceerde schuurmachines stofarm geschuurd. De schuurmachines zijn uitgerust met stofafzuiging voor een optimale werkomgeving. Daarna hebben we een schraapvloer aangebracht om eventuele oneffenheden te egaliseren.

Om de vloeistofdichtheid te waarborgen, hebben we gebruikgemaakt van een geavanceerd twee laags chemisch bestendig coatingsysteem van Grouttech. Na het uitharden van de coating hebben we de vloer laten inspecteren door Haukes B.V. Na inspectie heeft de vloer het certificaat van vloeistofdichtheid gekregen.

Dit project is een uitstekend voorbeeld van ons streven naar hoogwaardige kwaliteit en duurzame oplossingen. We willen onze gewaardeerde partners en teamleden bedanken voor hun inzet en expertise.

Meer weten over dit project?

John de Gram

Betonspecialist


0621565156

Benieuwd naar alle andere projecten van SMT Betontechniek?

Wij werken voortdurend aan nieuwe projecten om actief bij te dragen aan een gezonde en veilige leef- en werkomgeving.

Ontdek Onze Projecten

Gotenherstel

Situatie

In het productiegedeelte van een grote klant in de chemie zijn diverse productiestraten operationeel waarbij proces, lek en morswater wordt opgevangen in de aanwezige goten. De goten zijn gemaakt van beton en niet voorzien van coating. Deze goten komen uit in een opvangput buiten het gebouw. Het morswater kan een temperatuur bereiken van ca. 50 graden Celsius en bevat zeer veel sulfaten dat in combinatie met de hoge temperatuur het beton aantast.

Om de problemen in de goten voor lange tijd op te lossen hebben wij een oplossing voorgesteld waarbij de betongoten na onze herstelwerkzaamheden volledig voorzien worden van een speciaal hiervoor ontwikkeld conserveringssysteem.

Voordat de goten betreden kunnen worden moeten deze eerst gereinigd worden, hierna worden door derden de aanwezige leidingen verwijderd en tijdelijk naast de goten opgeslagen. Hierna worden de goten nogmaals grondig gereinigd.

Uitgevoerde werkzaamheden

De volgende werkzaamheden hebben we onder anderen uitgevoerd:

 • Watermanagement waaronder plaatsen omleidingen en ballonnen
 • Opvullen ruimtes waar betonvloeren weggeslagen waren
 • Storten tijdelijke dammen
 • Aansluiting vloer met wanden herstellen
 • Doorvoeren herstellen
 • Betonschade herstellen
 • (Boor)gaten herstellen
 • (Sulfaat) Aantasting herstellen
 • Scheuren in wand herstellen
 • Dilatatie herstellen
 • Verwijderen Betonnen Gootdeksels (binnen en buiten)
 • Verwijderen Asfalt en later herstellen
 • Plaatsen en onderhouden dranghekken
 • Aanbrengen belijning.
 • Aanbrengen sulfaat en temperatuurbestendig conservering systeem.

Gedurende onze werkzaamheden loopt de productie van onze klant grotendeels gewoon verder, samen met operations wordt steeds bekeken op welke wijze het productieproces het minste last van onze werkzaamheden heeft, mede hierdoor zijn een groot deel van de werkzaamheden uitgevoerd in de bouwvakperiode. Voor een behoorlijk deel van onze scope hadden we maar 3 kalenderweken beschikbaar doordat operations gepland onderhoud heeft verschoven.

Mede door de flexibele instelling van onze medewerkers en hun bereidheid om onregelmatige werktijden te draaien hebben we dit cruciale onderdeel van het project, inclusief uitgevoerd meerwerk, binnen de beschikbare tijd uit kunnen voeren. Doordat onze opdrachtgever erg tevreden is over het verloop van het project en het eindresultaat hebben wij inmiddels opdracht mogen ontvangen voor het repareren van de volgende fasen van de goten.

Meer weten over dit project?

John de Gram

Betonspecialist


0621565156

Marco de Ruiter

Projectleider


0627458757

Benieuwd naar alle andere projecten van SMT Betontechniek?

Wij werken voortdurend aan nieuwe projecten om actief bij te dragen aan een gezonde en veilige leef- en werkomgeving

Onze Projecten